Rimligt?!

Jag lånar ett ord från en kille jag brukar tänka på som just rimlig. Lägger till ett frågetecken och tar med mig ordbilden vidare till världens bästa spelslut – enligt Guiness Rekordbok. Den ärofyllda titeln tillföll… håll i er… Call of Duty: Black Ops.

Mmmm. ja, verkligen. Ett minnesvärt och starkt slut. Jag minns framförallt när… eller. Nä… Jag minns det inte alls om jag ska vara ärlig. Inte ens när Guiness Rekordbok beskriver det för mig så ringer det en klocka. Inte ens en liiiiten sån klocka som pinglar när änglarna flyger över ljuset på julens fikabord. Nada. Zippo. NOLL.
Men kul. För Call of Duty Black Ops.

Annons:

Nu kanske ni blir nyfikna på hur det där spelslutet valdes ut som världens bästa? Man gjorde en undersökning bland nästan 14 000 spelare. Om den gjordes på nätet framgår inte – men det kanske man kan gissa? Att omröstningen postades på olika fanforum kan man också gissa. Så grattis till Call of Duty Black Ops för en bra hejaklack? (Gissar jag vidare?)

Så. Vilket slut spelslut skulle då vunnit tycker jag? Eftersom jag verkar ha åsikter om det här?
Jag vet inte! Jag vet inte ens om jag tycker man KAN ta fram världens bästa spelslut. Precis som jag inte tycker man kan ta fram världens bästa låt. Eller världens bästa spel. Det är med vad man själv har med sig i bagaget när man spelar ett spel är ju liksom rätt avgörande på vad man tycker. Tänker jag. Heavy Rain måste ju vara helt olika att spela beroende på vilken livssituation man befinner sig. Rimligen. Tetris kanske inte påverkas så mycket av vem man är, men beroende på vilka filosofiska kurser man läst på universitetet så borde Bioshock upplevas olika.

Jamenherregudh… vad jag låter tråkig och gnällig.
Vi kör bara: här är listan. Vad säger ni? Vann rätt spel? Agree eller inte?

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-6 av 6

Final Fantasy 8 har ett riktigt minnesvärt slut tycker jag. =)

Simon, 11:39, 26 februari 2012. Anmäl

Spelslut känns tokigt underordnat många andra beståndsdelar i en titel. Vägen är ju verkligen målet för det mesta. Blir svårt att förhålla sig till hur bra ett slut då är. Tycker jag. Med det sagt; bästa spelslutet, evörr: FIFA 08. Eller nej, det tröttnade jag ju bara på och slutade spela. Jag menade (bästa slutet evörr): ... Nej det går inte. Att. Få. Fram. Mest tomhetskänslor som jag förknippar med spelslut. Eller jo här(bästa slutet evörr): Civilization (någon del) och dess valmöjlighet att efter avklarat parti fortsätta med Just One More Turn.

Isurandojin, 12:21, 21 februari 2012. Anmäl

Jag minns typ bara ett enda spelslut. Fastän det var så himla många år sedan: Wolfenstein 3D!!!!

Bob, 16:32, 20 februari 2012. Anmäl

Shit. Tycker det är på tok för svårt att välja ett slut. Men det kan ju definitivt inte vara Black Ops. Jag har dock inte spelat det, men har svårt att tänka mig att det skulle vara det bästa. Någonsin. Kan nog däremot kanske tänka mig Portal, eller nåt av sluten i Heavy Rain... Men som du sa, spel med olika slut funkar ju inte i den här listan. Ett slut kanske är kasst medans ett annat är hur bra som helst.

djohansson (Webbsida), 17:23, 18 februari 2012. Anmäl

Det spelslut som har berört mig mest, är Max Payne 2. Det slutar så tungt och slitande. Samt låten som spelas medans Credit-listan rullas fram är så passande till just den stämning jag kände när jag väl hade spelat klart det. Inget annat spel har hittills get mig samma känsla.

Anonym, 21:12, 17 februari 2012. Anmäl

GTA San Andreas. Väntat, men mycket bra slut.

Facepalm, 14:26, 17 februari 2012. Anmäl