Sankt Eriksplan 18.55

Portkoden sitter i fingrarna och doften från trapphuset omfamnar mig som bomull. Jag släpar mig upp till Alisas dörr och ber henne andfått att ge mig ett glas vin.

”Du har tappat din mobil” säger hon. Jag fattar inte. ”En kille ringde just upp från din mobil, du måste ringa tillbaka.” Men, jag hade den nyss, svarar jag och rotar resultatlöst runt i väskan.

Annons:

Han väntar med mobilen på en krog i närheten med tre kompisar. Under tiden svarar han trevligt på mina inkommande samtal och ser till att fler kompisar möts upp hos Alisa.

När jag närmar mig ser jag min räddande ängel och jag försöker truga på honom en hittelön.

”Nej tack, men var lite mer försiktig nästa gång” säger han strängt. Det ska jag lovar jag och så kändes livet genast lättare.

Redaktörens anmärkning: En olycklig förändring av ursprungstexten gjorde att innebörden i den förändrades. Därför har artikeln korrigerats efter publicering. Vi ber om ursäkt för detta.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-5 av 5

Jag kan inte annat än instämma i det mesta av nedanstående kritik. Texten jag lämnade ifrån mig såg dock annorlunda ut, se reds. anm. Tråkigt eftersom mitt syfte var att driva med fördomar - inte bekräfta dem. /Artikelförf.

Maria Ringborg, 16:36, 4 september 2011. Anmäl

Svenskarna beskrivs som "välgödda svennar" medan de andra som "väldressade grabbar" - så sorgligt svenskt journalistiskt korrekt... Att du är ovan vid invandrare säger dessutom att du inte bor i de paradisområden som hyllas av politiker och dina journalistkolleger - Södertälje, Rosengård, Husby, Malmvägen etc. Allt är så genomfalskt.

NN, 11:36, 2 september 2011. Anmäl

yeah. if svennar found the phone they'd probably use it to call around and talk about sofas they really like, or their bostadssituation, or what was cool in Brooklyn four years ago. glad to contribute.

Anonym, 07:10, 2 september 2011. Anmäl

Det låter inte som en reptilhjärna, eftersom en reptilhjärna inte har något emot välklädda, mörkhåriga personer. Låter mer som en "småstadshjärna", där alla som är "annorlunda" är läskiga och farliga. Är du månne från vischan? Uppväxta i storstan brukar sällan reagera som du gjorde. Men det är modigt av dig att erkänna din fördomsfullhet, du kan säkert jobba med den. Ä

08, 19:32, 1 september 2011. Anmäl

Varför säger du "Svennar"? Är det den sämre/förnedrande versionen av Svensk? Du sprider fördomar i många riktningar på en och samma gång. Du verkar lite dum.

R, 15:39, 1 september 2011. Anmäl