Söderbysjön kl 10.47

Vem har låtit golfspelare och cykelterrorister ta över Nackareservatet?

Hunden får springa slalom mellan dragkärror och wannabe-Lance-Armstrongs.

Annons:

– Stanna! Nu! SITT!

Whooosh. En övergödd man i trikåer forsar förbi på morrhårs avstånd.

Rassel-gnissel-rassel. Tre välmejkade damer i pikétröjor drar sina klubbor längs skogsstigen. Inte en tass får plats mellan dem.

Ekorrarna tar betäckning. Bävrarna i sjösystemet ligger lågt. Hunden har kort koppel. Minsta rörelse mot de frestande bollarna så får hon garanterat en järnnia i pälsen.
Hela sluttningen ner mot sjön är ockuperad av färgglada pikémänniskor. Vi viker av mot mer oländig terräng. Pustar ut på en sten. Inte.
En kvinna i cykelhjälm darrar på underläppen och sträcker ut armarna mot två små pojkar i strandkanten. Även de i hjälm. Det finns inte en cykel i sikte.

– De är sååå rädda för hundar, darrar hon.

Undrar varför.

Natur är förstås livsfarligt. Man kan få en ekorre i skallen, en bäver i hälsenan eller en hund i synfältet. Bäst att beväpna sig med klubbor, hjälmar och metallglänsande maskiner.

Ännu bättre: stanna hemma och fäll ner persiennerna.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (15)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 15

Vet inte vilken generation du tillhör, men golfklubben har funnits på samma plats sen sent 1960-tal. Så frågan är vem som tagit över? För övrigt är ju resevatet enormt stort, ska det inte finnas plats för alla? Om du stör dig på cyklister och färgglada pikéer finns säkert en alternativ promenadväg för dig.

Maggot i Stockholm, 22:20, 23 oktober 2011. Anmäl

Du kanske ska gå med din hund på söder istället. Där finns inga golfare (golfklubben har för övrigt legat där den ligger sen slutet av 1960-talet) och trikåcyklister cyklar inte på trottoraren.

Maggot i Stockholm, 22:13, 23 oktober 2011. Anmäl

Är det några som jag tycker överlag saknar respekt för andra är det hundägare, och det visar du tydligt i ditt inlägg. Ett tips, stanna hemma ifall du inte klarar av att möta andra varelser än dina hundar. Annars kan du se till att ta med dig en påse och samla in bajset som dina och andras hundar sprider över hela staden.

Joggare, 14:53, 22 oktober 2011. Anmäl

"Hunden får springa slalom mellan dragkärror och wannabe-Lance-Armstrongs." Hundar får inte springa lösa i ett naturreservat. Det är det svensk lag på. Frågor på det?

Loppan, 12:45, 21 oktober 2011. Anmäl

Vad är grejen med DN:s hatkampanj mot cyklister? I text efter text ondgör sig kolumnister över cyklister. I skogen, på cykelbanor eller på bilvägar. Och det som verkar störa mest är kläderna? Jag är glad att jag sagt upp prenumerationen...

Cyklist, 23:10, 20 oktober 2011. Anmäl

Ujuj vad trött jag är på alla hundägare, som inte har koll på sin hund och som förväntar sig att alla ska vara nöjda hopp/bit offer. Stanna STANNA (hunden bryr sig inte ett dugg), hopp ocg nafs/bit i benet , han är ju såååååååååååååå snäll - Tjena!

Birger.J, 19:49, 20 oktober 2011. Anmäl

@ joggarmorsan. Bang on target!

Johan, 19:45, 20 oktober 2011. Anmäl

Lite sandlådevarning att raljera över vad folk har på sig, tycker du inte?

Petter_P, 16:15, 20 oktober 2011. Anmäl

Vilket gnäll! Jag rör mig på precis samma stigar flera gånger i veckan, i trikåer men ej på cykel. tycker att de flesta golfare och cyklister visar hänsyn. Och om det är något som stör mig är det alla hundägare som inte respekterar koppeltvånget.

joggarmorsan, 15:49, 20 oktober 2011. Anmäl

Golfklubben bildades i början av 70-talet så det måste väl varit då de "tog över". Lägg ner.

Johan, 15:47, 20 oktober 2011. Anmäl