Gröna linjen kl 12.27

Damen ser ut som om hon äter kattungar till frukost. Mungiporna långt nere, handväskan som sköld, stint stirrande ut i tunnelmörkret.

Men när en lerig golden retriever trycker sig mot de stadiga skorna – och dess människa börjar ”Ursäkta! Idiothund!” – ler damen med hela ansiktet.

Annons:

– Åh, vilken rar liten flicka, vad heter en sån fin liten flicka?

Hunden lapar i sig och är älskansvärd till löjlighetens gräns. Och vi pratar ända till Slussen om hundar som fanns en gång och vilken trevlig flicka den leriga egentligen är.

Alla borde ha en hund, åtminstone till låns en stund på en tunnelbaneresa. Stökiga skinnskallar, skrikiga tonårsflickor, kostymkarlar, spända småbarnsföräldrar. Alla mjuknar i anletsdragen, ingen svär över att behöva kliva över en päls mitt i gången, alla aktar svansen.

Stockholmare är inte alls snorkiga och självupptagna. Men den som börjar samtala utan anledning i t-banan kan vara försöksutskriven och vagnen börjar snegla efter järnröret.

I Knäckebrödhult är den gapige mannen bakom dig i kassakön kusin till innebandytränaren. I Stockholm är alla okända och möjligen farliga.

Utom en fånigt inställsam golden retriever. Vi har hittat många oväntade vänner, hunden och jag.

mia.tottmar@dn.se

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-2 av 2

[...] hundar i skogarna runt Vårgårda i Västra Götaland. Fjolårets SM blev in more… Gröna linjen kl 12.27 – Dagens Nyheter – dn.se 11/22/2011 Gröna linjen kl 12.27Dagens NyheterOch vi pratar ända till Slussen om [...]

hundar nyheter #1 » Djur nyheter (Webbsida), 09:33, 23 november 2011. Anmäl

[...] Bea fällt många älgar under deras tio år tillsammans. Nu har Peter endast ett more… Gröna linjen kl 12.27 – Dagens Nyheter – dn.se 11/22/2011 Gröna linjen kl 12.27Dagens NyheterOch vi pratar ända till Slussen om [...]

Nyheter om Hundar – 1 | Hund Nyheter (Webbsida), 12:00, 22 november 2011. Anmäl