Kungsan kl 16.00

Körsbärsträden i Kungsträdgården måste vara några av de mest fotograferade motiven i världen just nu, alla kategorier.

Det är tjockt av människor som poserar vid träden, fotar någon som poserar vid träden eller tittar på någon som fotar någon som poserar vid träden.

Annons:

Under Kungsträdgårdens rosa tak av körsbärsblom är det omöjligt att inte bli upprymd – våren vann ju i år igen! (Även om avgörandet inte kom förrän en kvart in i sudden death).

Inte ens den löjligt långa kön till glasskiosken förmår slå sönder idyllen. Vad trevligt att så många vill ha glass! Och vill vi inte köa kan vi ju gå till en annan kiosk. (Där var det för övrigt också trängsel. Vad trevligt!)

Ett rykte cirkulerar att det är en stockholmare som sitter hemma någonstans i Fruängentrakten och vägrar att ansluta till beundrarskaran. För alla vi andra är här. Inklusive cirka 53 procent av samtliga weekendturister i Europa.

Trots den monumentala människomassan – det blir faktiskt inte vackrare än så här.

På allvar.

Du från Fruängen som ännu inte skådat blomsterprakten, skynda dig – det är snart för sent.

claes.sjodin@dn.se

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-1 av 1

Det är så vackert just nu i Kungsan och en anledning till detta är ju mängden med träd! För både på Bysistorget här på söder och Lumatorget i Hammarby Sjöstad har också samma körsbärsträd men inte i samma mängd! Så om du har tid och möjlighet åk till Kungsan :-)

Smulan, 10:19, 3 maj 2012. Anmäl