Linnégatan 01:24

”Ursäkta, var är festen?” Vi blir stoppade på gatan av två yngre män som på engelska med sydeuropeisk brytning frågar efter en nattklubb. Då vi precis varit där och ratat stället, för lite folk och inget drag, så tipsar mina vänner om andra klubbar.

Nej, där har de redan varit och gått. Besvikna lufsar turisterna vidare.

Annons:

Det är fredagskväll i Stockholm, staden som bara för några år sedan utnämndes av en stor internationell tidning till en av världens ”it-städer” (typ, där det händer).

Taxichauffören som kör mig hem berättar att hans körningar de senaste månaderna minskat med 50 procent på helgnätterna. Blir det inte bättre snart måste han sluta köra taxi, det lönar sig inte längre. Vad det beror på vet han inte säkert, utan mumlar något om konjunkturen.

Häromveckan var jag i en annan världsstad, Rom. En metropol redan 700 år före Kristus, och de brottas med betydligt allvarligare ekonomiska problem. Jag hoppas dock att Stockholm inte tar efter deras försök till räddning, en turistskatt på hotellrum samt planer att bygga en temapark om Romarriket.

Tänk dig en nöjespark med vikingatema, skulle vi verkligen vilja ha det?

lilian.almroth@dn.se

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (8)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-8 av 8

Jag skulle vilja veta vilka resten av taxi-chaufförens ideer var till att hans inkomster hade blivit så dåliga att han kanske måste sluta sitt jobb. Verkar som om konjunkturen var bara ett utdrag av hans "mumlande". Vilka andra anledningar fanns där i mumlandet?

Noneed, 23:32, 15 maj 2012. Anmäl

Byggkonjunkturen har gått åt skogen och det betyder att rnassa byggnadsarbetare har ont om pengar och eftersom de festar på fredag och lördagkvällar så påverkar det så klart Taxi de tiderna. IT-branschen däremot går som tåget så antalet personer som är ute och tar ett par efterjobbet öl måndag till torsdag borde öka kraftigt.

Rasmus, 22:47, 15 maj 2012. Anmäl

Stockholm utnämndes snarare till en av världens IT-städer som i informationsteknologi inte som i "där det händer" och Stockhom utnämndes sannerligen inte för sitt nattliv utanför det som görs på arbetsplatser. Varför det skulle vara bättre med coola nattklubbar än med en vikingapark är dock inte klart.

Förståsigpåare, 17:59, 15 maj 2012. Anmäl

Om det bästa Sthlm har att erbjuda är sitt "otroligt spännande" nattliv är det nog bäst att börja fundera på en nöjespark med vikingatema.

Anonym, 16:30, 15 maj 2012. Anmäl

"Tänk dig en nöjespark med vikingatema, skulle vi verkligen vilja ha det?" Ja. /Fredrik

Fredrik, 16:06, 15 maj 2012. Anmäl

Det planeras redan: http://www.24unt.se/uppsala/planer-pa-vikingapark-lever-an-1308537.aspx?s=844493&e=889520&p=1089620&d=2012-1&c=1618366&st=0m0s

Linnéa, 12:47, 15 maj 2012. Anmäl

Ja, varför inte? Om det är någonting vi är kända för så är det ju vikingarna. Nog kunde man göra en otroligt roligt nöjespark med vikingatema, precis som det säkert går att göra en väldigt bra sådan med romartema. Kan tänka mig många barn (och säkert vuxna också) som skulle tycka det var rätt roligt att få upptäcka vikingalivet på ett avslappnat och kul sätt. Dock naturligtvis inte med skattepengar, men det är ju en annan sak. Fast det låter på skribenten som att det enda hon vill ha är coola nattklubbar. ;-)

Anneli, 12:21, 15 maj 2012. Anmäl

Den som inte vill ha en nöjespark med vikingatema behöver inte gå dit... om nu någon skulle byggas. Själv tycker jag att det kanske kunde vara roligt :-)

Mikk, 11:49, 15 maj 2012. Anmäl