Reinfeldts jultal

Statsminister Fredrik Reinfeldt summerar året och önskar svenska folket god jul… tror vi. Vi låter, som vanligt, vår politiske expertkommentator, Sven Östersjö, analysera.

 

Annons:

Östersjöanalysen

Statsmannamässigt står Fredrik Reinfeldt på sin balkong och blickar ner över medborgarna. Med järnhand pekar han ut riktningen för konungariket. Rakt ner i den kalla, svarta, strömmen som rinner nedanför. Även om Reinfeldts tal inte får mig att brista ut i spontandans och glädjesång så inspirerar det, trots allt, till dikt. Håll till godo.

Midvinter Sveriges köld är hård. Stjärnorna gnistra och glimma. Trollhättesaaben behöver vård, nu i sin elfte timma. Finansenkrisens fjantar får bonus till slut. Men inget till den som försäkrats ut. Och Reinfeldt han stampar takten. För Reinfeldt är han som har makten.

Sven Östersjö
Politisk expertkommentator mm

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (33)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 33

Den som tillskansar sig 6-7 siffriga belopp ur stats- <br/>kassor och företag kan rymma landet och gå fri. <br/>Den som är sjuk och arbetslös men arbetssökande <br/>är svensk slav. <br/>Tur att den har en mamma med 8600 i pension - <br/>hon försöker avvara hälften till den behövande !

irre, 12:03, 21 januari 2010. Anmäl

Lätt vara minister några år med inkomster i 2 milj klassen per månad. Lätt att använda ord som social och generös då ! Lätt att härda sitt hjärta då plånboken sväller över. <br/>Men Valet visar hur generös ....

irre, 12:00, 21 januari 2010. Anmäl

En kvinna som omväxl arbetar o söker jobb får ut <br/>ca 65 % av sin låga lön. <br/>Inkomster ca 7000 kr och någon krona för en o annan timme jobb. <br/>Utgifter: amortering, ränta, driftskostn på litet hus, <br/>dyr ved, el, snöröjn, bil och bränsle, försäkr, skatt, <br/>mat, mobiltel, övriga nödvändiga utgifter. <br/>Man behöver inte ens vara ekonom för att förstå <br/>hur den ekvationen lyder ! <br/>Stackars min dotter. Tala om generösa bidrag.

irre, 11:57, 21 januari 2010. Anmäl

Sanning om Reinfeldt och de andra. <br/>Igår öppnade Statsminister Reinfeldt sin lilla mun : <br/>"Sverige har generösa ersättningar <br/>för den som inte arbetar". <br/>Hörde Ni det ? <br/>Håller ni med ? Inte jag i alla fall. <br/>Visst, om han jämför oss med Ryssland och <br/>andra U-länder ( ? ) så han han ju få detta sitt <br/>påstående att stämma. <br/>Men, nu lever vi i Sverige, med dess Index. <br/>Jag skall ge Er, gott folk, ett färskt exempel <br/>från det verkliga och kalla livet: <br/>forts.

irre (Webbsida), 11:51, 21 januari 2010. Anmäl

Suck, det där låter som vilket som helst av Monas vanliga "dom elaka borgarna förstör det för hederligt folk"-tal.

Viktor, 16:48, 8 januari 2010. Anmäl

Dikten sitter som en smäck, kanonbra. <br/>Tack

Ann (Webbsida), 21:17, 4 januari 2010. Anmäl

forts. från förra kommentaren ang utförsäkring; <br/>Jag befarar att det kommer efterräkningar som regeringen aldrig kunnat tänka sig eftersom deras resertch verkar helt obefintlig.Faktum är att om några människor kan sätta sådana här lagar och bestämmelser så undrar jag, en vanlig gräsrotsmänniska hur mycket makthavarna egentligen vet om det hårda kalla verkligheten,ingenting antagligen. <br/>De sitter på sina feta löner och kan inte föreställa sig <br/>vår verklighet. De får tjäna hur mycket pengar som helst det stör mig inte, under förutsättning att de ser till hur den lilla människan har det. Men när de inte gör det då är de inte värde den lön de får, och definitivt inte sin befattning. Men de har ju både hängslen och livrem och hamnar aldrig hos arbetsförmedlingen. <br/>Jag tror att en skock pingviner har mer hjärna <br/>och hjärta än dessa människor som kan fatta sådana här beslut. <br/><br/>? ? ? ? ? ?

Ann (Webbsida), 21:04, 4 januari 2010. Anmäl

Jag måste säja att det ska f-n vara långtidssjuk i detta samhälle. Fy sjutton att bli utförsäkrad.Det är inte lätt att förstå hur regeringen har tänkt,om de har tänkt. Vilket jag betvivlar. <br/>Regeringen vet banne mig inte vad de har gjort mot de som <br/>redan är svaga. De sparkar på dem som redan ligger, <br/>det gör man inte det går emot allt som har med medmänsklighet och empati att göra.Jag skulle faktiskt vilja gå så långt att kalla det för psykisk misshandel hmmm, undrar om man kan stämma staten! <br/>Det vore väl bättre att satsa på ordentliga utredningar och stöd <br/>istället för att skapa en sån här masshysteri, som nockar människor till apati och depression.

Ann (Webbsida), 20:59, 4 januari 2010. Anmäl

Äntligen ärligt tal från Reinfeldt. Berättar vad han åstadkommit o berättar om framtiden. Baske mig det bästa på länge.Allt stämmer. Tack DN.

maisa, 23:20, 2 januari 2010. Anmäl

Hej jag är en Tomte som heter Fredrik.Jag är alla goda gåvors givare.Jag har skänkt en hel skola där jag bor till mina vänner.

Vad var det jag sa., 18:52, 2 januari 2010. Anmäl