Fruktfrossa

Det bästa med att bo på solsemesterhotell är frukosten. Och det bästa med hotellfrukosten är själva finalen d v s att få avsluta frukosten med en riktig fruktfrossa.

Bara att plocka för sig av färsk frukt

   Vi kan visserligen hitta en hel del exotiska fruktslag exponerade i diskarna för frukt – och grönt i svenska butiker. Men som konsument tvingas vi då att köpa med ögonen (och lukta och möjligen klämma) och vi vet aldrig med säkerhet om frukterna är ätmogna.

Annons:

Av värmen blir törsten stor och då passar läskande frukter bra

   Under åren då jag ansvarade för trädgårdsutbildningen i Garpenberg brukade jag lägga in ”Exotiska frukter” på schemat. Jag beställde flertalet fruktslag som gick att få tag på och höll tummarna för att frukterna skulle vara någorlunda ätbara.

Minibananerna har sämre hållbarhet och exporteras därför sällan

   Efter provsmakning fick eleverna rösta på de tre fruktslag som de gillade mest. Gissa vilka frukter som var mest populära? Jo, melon, papaya och ananas.

Papaya är populär och användbar i matlagningen

   En fruktsallad med ett par olika exotiska frukter som ingredienser brukar sällan slå fel. Nya smaker blandas med de välbekanta. Och efterrätten blir inte enbart utsökt god utan dessutom är den väldigt nyttig och proppfull med antioxidanter.

Vilken skicklighet och vilket konstverk!

   Fast så var det ju den där toppningen med vispad grädde… .

Nästan synd att ta en bit som förstör melonfiguren.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0