Obekräftade uppgifter till källor indikerar

Utrikesminister Carl Bildt inledde på 70-talet en gärning som informatör till USA, enligt ett kommande avslöjande från den nätbaserade foliehattföreningen Wikileaks. Uppger Expressen. Detta som ett led i en kampanj mot Sverige, på grund av att svenska åklagare vill tala med grundaren Julian Assange om anklagelser som riktats mot honom.

Annons:

Den som läst The Viktor Report en längre tid (eller tagit del av andra svenska tidningar) minns nog att greppet inte direkt är nytt. I december 2010 kom man med liknande uppgifter, om att Sverige övergett neutraliteten till förmån för ett nära samarbete med USA. The Viktor Report kommenterade uppgifterna då, och spådde också vilka avslöjanden som skulle komma härnäst. ”Finland nära Sverige” och ”Hund bet man” var två av dem.

Möjligen underskattade vi tidsaspekten en smula. Bloggen vill därför ta tillfället i akt att i dag komplettera listan med ytterligare, kommande Wikileaks-scoop.

Sensationella dokument:
SOVJET SKÖT NER
SVENSKT SPIONPLAN

Östen Undén kan
tvingas avgå

Källor nära Wikileaks:
TROLIG SVENSK
REGERINGSKRIS

”Vi har en avskrift av
Gustaf V:s borggårdstal”

Assange i rätten:
EX-KUNGEN KAN HA
MÖRDATS AV SIN BROR

Gustaf Vasas söner i blåsväder

Chocken i morse:
OLOF RUDBECK D. Ä. HADE FEL
Atlantis är inte Sverige

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (18)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 18

Att den amerikanska tankesmedjan Stratfor har kritiserat Bildt i interna mail mellan varandra är ju förståeligt. Bildt blev ju inte precis gullegrisen i USA när han kritiserade USAs agerande i de olika diplomatiska kontakterna under Jugoslavien krisen. Deras inställning till Bildt blev också ännu sämre när han fortsatte att kritisera dem pga de misstag de gjorde under NATO bombningarna när krisen övergick till balkan kriget. Men att ta Stratfors interna skitkastande på en utomstående som sanning är ju lite långsökt. Att killen är lång går ju inte att förneka, men att dessa saker skulle stämma behövs lite bevis för ”Bildt vill göra Sverige till en stormakt.”, ”Bildt ogillar kroater.” Bildts affärer/inblandning i Lundins Oil har jag inte setts diskuteras i mailen.

Jörgen, 12:02, 29 februari 2012. Anmäl

Att den amerikanska tankesmedjan Stratfor har kritiserat Bildt i interna mail mellan varandra är ju förståeligt. Bildt blev ju inte precis gullegrisen i USA när han kritiserade USAs agerande i de olika diplomatiska kontakterna under Jugoslavien krisen. Deras inställning till Bildt blev också ännu sämre när han fortsatte att kritisera dem pga de misstag de gjorde under NATO bombningarna när krisen övergick till balkan kriget. Men att ta Stratfors interna skitkastande på en utomstående som sanning är ju lite långsökt. Att killen är lång går ju inte att förneka, men att dessa saker skulle stämma behövs lite bevis för ”Bildt vill göra Sverige till en stormakt.”, ”Bildt ogillar kroater.” Bildts affärer/inblandning i Lundins Oil har jag inte setts diskuteras i mailen.

Jörgen, 10:34, 29 februari 2012. Anmäl

"Gustaf Vasas söner i blåsväder". Haha... Bra där!

Erik, 10:11, 26 februari 2012. Anmäl

Hoppas vi en gång för alla slipper Bildt!

Marty, 22:24, 25 februari 2012. Anmäl

Ser fram emot dessa rubriker.

Boktjuven (Webbsida), 08:08, 23 februari 2012. Anmäl

Visst har Wikileaks tappat nivån rejält, dessa senaste riktade personanklagelser mot representanter av Sverige känns ganska utvalda, missvisande och med troliga kopplingar till Assanges eventuella utlämning MEN att generalisera bort WIkileaks (som det var för några år sedan) som en "nätbaserad foliehattförening" känns väldigt lågt. Krigsbrott, övervåld, filmer som visar direkta mord på civilbefolkningen i Irak, USA´s uppmaningar till spionage ute bland landets ambassader i världen osv är en av de största skandalerna i världspolitiken de senaste åren. Tack vare Wikileaks fick vi för ett kort ögonblick se en del av världspolitikens fula spel. Det är ett hån mot de drabbade att kritiken höll sig oväntat tyst ute i världen.

cb9, 22:05, 22 februari 2012. Anmäl

[...] Bildt läcker till USAHufvudstadsbladetWikileaks hotar SverigeRysslands röstDagens Media -Dagens Nyheteralla 7 [...]

Sänds mån och ons kl 15.03 – Sveriges Radio | Sverige – iWooho.com (Webbsida), 17:47, 22 februari 2012. Anmäl

Att Carl Bildt är en vidrig typ som tjänar pengar på råvaror i konfliktdrabbade diktaturer och kollapsade stater vet vi. Han är totalt öppen och oblyg med dessa fakta. Carl Bildt arbetade som lobbyist inför kriget mot Irak och reste världen runt och förordade unilateralt amerikanskt angreppskrig mot ett redan pinat folk. Följderna (hundratusentals döda och miljoner på flykt, ovanpå existerande umbäranden) var uppenbara. Detta är av någon märklig anledning inget som leder till avsked och fängelsestraff. Att ha spionerat för främmande makt då? Absolut, för alla som inte är Carl Bildt. Den jäveln skulle kunna låta flyga hit och våldta etiopiska svältoffer på Mynttorget mitt på blanka dan utan att det leder till något mer än en inbjudan till Skavlan följande fredag.

Mårten, 17:36, 22 februari 2012. Anmäl

Oops, svårt att skratta och tänka samtidigt. Jag skulle säga: "Även om det inte fanns en stor gråzon mellan en politiker och hans eller hennes samröre med utlandet när detta så krävs," och utelämnande av viktiga uppgifter som inte rör tjänsten, "så kan man" osv.

Torbjörn Larsson, OM, 17:25, 22 februari 2012. Anmäl

Kul att se utrikesministern bildta sig en uppfattning om läget: "På onsdagsmorgonen bloggade och twittrade utrikesministern om saken: "Jaha. Nu väntar vi bara på att man också kommer att från att publicerar denna enligt deras mening ytterligt graverande rapport. Ty när det sker kommer denna del av den planerade “smutskastningskampanjen” snabbt att falla sönder och samman", skriver utrikesministern." [Expressen] @ Anonym: Du tycks inte hysa någon överdriven respekt för humor, vilket du inte ska ha någon som helst tack för. Även om det inte fanns en stor gråzon mellan en politiker och hans eller hennes samröre med utlandet när detta så krävs, så kan man ändå tillämpa humor på allt utan att vare sig bekräfta eller motsäga. Om du inte vet det, kan du börja med att träna skratt framför en spegel. Om inte genast så efter en stund bör du se något roligt.

Torbjörn Larsson, OM, 17:19, 22 februari 2012. Anmäl