Juholt tillbaka

Efter en tre månader lång ökenvandring med Stefan Löfven kommer här en glad nyhet för alla mediekonsumenter, kommentatorer och inte minst satiriker: Håkan Juholt är tillbaka i offentligheten!

Lite grann, i alla fall. I dag låter han sig intervjuas i Oskarshamns-Tidningen, och alla som oroat sig kan pusta ut: Den turbulens som varit tycks inte ha påverkat den avgångne S-ledarens karaktär nämnvärt.

Annons:

Vare sig hans självförtroende…

Hur känns det?
– Det känns riktigt bra. Även om jag bara blev partiordförande under tio månader hann jag förändra den politiska dagordningen i Sverige.”

… eller hans självbild:

Hur ser du på det som hände?
– Det är klart att det inte handlade om mina felsägningar och misstag. Jag utmanade starka krafter, som jag inte riktigt hade en aning om.”

Det riktigt intressanta i intervjun är dock att Juholt (igen) berättar att han ”skriver en del”.

Ett förtäckt hot, helt uppenbart – frågan är bara mot vem. Framtiden lär utvisa. (The Viktor Report sätter en slant på att S-ledningen hoppas att ”framtiden” inte inträffar i valrörelsen 2014.)

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (22)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 22

[...] media: Svd, AB, DN, Exp, Barometern, Sydsvenskan, [...]

Dagens ord! | Doktorn (Webbsida), 10:27, 24 april 2012. Anmäl

[...] Oskarshamn. De luddiga ”starka krafter” han menar sig ha utmanat och som sedan får bli förklaringsmodell till hans fall, går inte att sätta fingret på. ”Etablissemanget” som sägs ha varit emot [...]

Ingen konspiration bakom Juholts fall | På Uppstuds (Webbsida), 09:31, 24 april 2012. Anmäl

@clown: clownen Juholt har sagt precis de vansinnigheter som står ovan. Så du menar att det ska tillrättaläggas, alltså hittas på något om "vad han egentligen menar"?

Anonym, 08:19, 24 april 2012. Anmäl

[...] Om du får kritik är det den stora massan som förföljer dig. [...]

Life of Håkan « Truthandfiction (Webbsida), 08:17, 24 april 2012. Anmäl

[...] - När jag tillträdde var det bara nivån på jobbskatteavdraget på agendan. Vid den första stora presskonferensen fick jag bara frågor om olika skattenivåer. Nu talar inte ens Moderaterna om det längre. Nu handlar det om välfärdsfrågor, hur vi utrotar barnfattigdomen, hur vi ska få bort vinsttänkandet inom omsorgerna efter vårdskandalerna, säger han. Källa + DN [...]

Juholt förstår inte? (Webbsida), 06:53, 24 april 2012. Anmäl

Även som f.d partiledare inom sosseriet så har Juholt fått en furstevärdighet i likhet med företrädarna Ingvar Carlsson,GP & Mona. Så vill han uttala sig och få uppmärksamhet så kommer han att få det, speciellt om Löven fortsätter att hålla sin låga profil.

Mr Speck, 05:39, 24 april 2012. Anmäl

Juholt är och förblir en clown. Hans återinträde i offentligheten kommer återigen sänka sossarna till nya rekordlåga nivåer. Att det går bra för S nu beror ju på att han försvann och Löfven hållit käft. Nu lär vi få se på vänstergrodor som heter duga. S egen myglare och skattefifflare är tillbaka! Fram med popcorn :-)

Daniel Berg, 23:10, 23 april 2012. Anmäl

Men alltså, varför skriver den här arroganta Viktor på Dagens Nyheter? Det är så under er värdighet, så pinsamt. Tänk om vi hade kunnat få en seriös artikel om vad det här innebär och vad han egentligen menar. Istället får vi en okunnig clown som inte förmår tänka, utan enbart klarar av att hånle och skrattar bort vad som egentligen är en hyfsat intressant medienyhet.

Clown?, 21:01, 23 april 2012. Anmäl

Man blir fascinerad av honom. Är han dum på riktigt eller spelar han bara? Mitt stalltips är den första optionen. Det riktigt riktigt tragiska i denna småländska melodram är ju att han har fasta supportrar lokalt. Hur är dom funtade?

Anonym (Webbsida), 20:03, 23 april 2012. Anmäl

Det otäcka är att juholtaffären var uppdiktad från början vilket de flesta verkar ha glömt. Aftonbladet hittade medvetet på regler som inte fanns & Juholt gjorde lika lite fel som Billström, Tolgfors & Lööf. Förutom att vara socialdemokrat såklart http://www.newsmill.se/artikel/2011/10/17/aftonbladet-hittade-p-regeln-om-halv-ers-ttning http://homopoliticus.blogg.se/2011/october/utkast-okt-15-2011.html

irk, 19:45, 23 april 2012. Anmäl