FLASH: Avgår efter Twitterstorm

Annons:

STOCKHOLM/TVR. Statsminister Fredrik Reinfeldt avgick i dag med omedelbar verkan. Den utlösande orsaken var frän kritik i sociala medier efter gårdagens partiledardebatt.
– En tweet om hans arrogans fick över 80 delningar inom loppet av två timmar. Situationen blev ohållbar, uppger Ajour.se.

Fredrik Reinfeldts insats i Agendas partiledardebatt fick visserligen ryggdunkar från egna partimedlemmar och tilldelades goda betyg i Demoskops undersökning, men bland nätaktivt vänsterfolk och ett antal liberaler var kritiken stenhård. ”Arrogant”, ”maktfullkomlig” och ”hjärtlös” var förekommande omdömen. En medlem i Grön ungdom anmärkte även på statsministerns val av slips.
– Flera personer i min Twitterfeed uttryckte öppet att Reinfeldt börjar likna Göran Persson 2006. Det är uppenbart att han förlorat förtroendet hos svenska folket, säger en professor i statsvetenskap.

Moderaterna ligger opinionsmässigt strax över det historiska valresultatet från 2010, men missnöjet med Reinfeldt har pyrt en längre tid i de sociala medierna. Det växte till orkanstyrka när han nyligen nobbade medverkan i sajten Maktutövare.se:s storsatsande podcast Drängfylla & Interpellation, som sänds från Engelen i centrala Stockholm.
– Att vägra dela en box rosé med vanligt konsultfolk tyder på djup arrogans mot viktiga väljargrupper i storstaden, säger en av sajtens 46 grundare som här vill vara anonym av hänsyn till sina uppdragsgivare i lobbybranschen.

Ny partiledare och statsminister blir Kent Persson, meddelade Moderaterna vid lunchtid. Persson har i skrivande stund 3 459 followers på Twitter och driver en blogg.
– Arbetet med att återuppbygga Moderaternas förtroende i sociala medier måste börja omedelbart. Jag känner ett starkt stöd från mina followers – valrörelsen har börjat!, säger Kent Persson i ett pressmeddelande.

Frågan är dock hur långvarigt Perssons partiledarskap blir.
– Kent Persson må vara ett nytt ansikte. Men det blir samma gamla moderatpolitik, kunde Aftonbladets ledarblogg avslöja kort efter tillträdet.
Nyheten retweetades omedelbart av tolv personer med kopplingar till vänsterbloggen Alliansfritt Sverige.

Dela med dina vänner

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (8)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-8 av 8

åhh! tänk om det vore så väl! att bli av med en statsminister och hela hans kennel som inte tar det minsta hänsyn till vare sig människor ellr ngt annat! pris ske gud om detta vore sant!

kjell ekhage (Webbsida), 21:15, 7 maj 2012. Anmäl

Det ante mig! Kent Persson kan framstå som en person som snubblar än hit och än dit, men egentligen lurar i vassen och innerst inne är maktspelare av rang. Lite Stalin över det. Hugger nu alltså åt sig hela makten. Tror inte att de blir av med Kent Persson med mindre än att Åland och Bornholm återgått i svensk ägo. Bra det.

Moderatmannen (Webbsida), 19:27, 7 maj 2012. Anmäl

[...] FLASH: Reinfeldt avgår efter TwitterstormDagens NyheterSituationen blev ohållbar, uppger Ajour.se. Fredrik Reinfeldts insats i Agendas partiledardebatt fick visserligen ryggdunkar från egna partimedlemmar och tilldelades goda betyg i Demoskops undersökning, men bland nätaktivt vänsterfolk och ett antal … [...]

Delocator » Blog Archive » FLASH: Reinfeldt avgår efter Twitterstorm – Dagens Nyheter (Webbsida), 17:50, 7 maj 2012. Anmäl

Dagens gåta: Vad är det för skillnad på en partiledardebatt? http://bit.ly/IBeiMq

2000aldrig (Webbsida), 15:47, 7 maj 2012. Anmäl

[...] Victor Barth-Krons text om Fredrik Reinfeldts påstådda avgång,  där en nobbad medverkan i ett [...]

Makthavare.se » Farligt att nobba Makthavare.se (Webbsida), 14:56, 7 maj 2012. Anmäl

:)

Rikard, 14:54, 7 maj 2012. Anmäl

[...] fniss fnissas i samarbete med Viktor Barth-Kron på DN. Fnissa du med! Sanna Rayman 7 maj 2012 | Permalänk Tweet document.write(""); blog comments powered [...]

Dagens fniss | Ledarredaktionens blogg | SvD (Webbsida), 14:37, 7 maj 2012. Anmäl

[...] och det tar en stund innan jag faktiskt förstår att det inte är en nyhet utan just satir… http://blogg.dn.se/viktor/2012/05/07/flash-reinfeldt-avgar-efter-twitterstorm/ Så kan det gå när bloggarna från de stora tidningarna åker med i nyhetssöket. Kul, men lite [...]

Fredrik Reinfeld har avgått enligt Google News (Webbsida), 14:32, 7 maj 2012. Anmäl