Lördagskolumn i DN Stockholm: Man vet aldrig hur roligt det blir nästa gång

Under nya Stockholmsarenan byggs ett 12 000 kvadratmeter stort nöjescentrum med allt från blinkande pingisbord till minigolf – och mer ska det bli, när Johanneshov på sikt ska omvandlas till ”Stockholm Entertainment District”. Kranskommunerna vill inte vara sämre: I Botkyrka planeras ett Skara Sommarland på steroider som ska överträffa franska Disneyland.

Lite för mycket av det roliga, tänker du? Vänj dig. Stockholms utveckling mot en fullfjädrad festivalstad går i rasande fart och inget tyder på att det här blir de sista attraktionerna i det regionala tivolit. Om vindarna fortsätter att blåsa som under den senaste veckan lär vi inom kort få läsa följande festliga nyheter:

Annons:

* Tunnelbaneförlängningen till Nacka får namnet ”Jetline 2” och byggs i tvära kast för vagnar utan tak. Om det är roligare att åka kollektivt kan man betala fler chipspåsar för SL-kortet, resonerar landstingsmoderaterna.

* De uteblivna ”Tors torn” ersätts av ”Fritt fall” och ”Uppskjutet”, för att skapa balans i varumärket Hagastaden.

* Framkomlighetsproblemen i stadstrafiken löses genom att radiobilar undantas från trängselskatten – de kan ju knuffa sig fram om det behövs. Veteranbilar får betala dubbelt.

* Citybanan döps om till Kärlekstunneln. Om fler par börjar umgås under resorna till jobbet i stället för att ta fritid i anspråk är det bra för tillväxten. Det är viktigt med tillväxt.

* Slussenbråket får en kompromisslösning när den gamla ”karusellen” från 1935 ersätts av en riktig karusell, med ett Abba-museum i mitten. Ett anslutande pariserhjul tar fotgängare upp på Mosebacke. Barnfamiljerna ville väl ändå aldrig åka hiss?

* Den pågående ”fasadrenoveringen” av Slottet visar sig vara en täckmantel för att bygga om innandömet till Lustiga huset. Med tanke på att kungen bor på Drottningholm är det ju marknadsekonomiskt orimligt med en så stor, outnyttjad lokal i absolut A-läge.

Så skulle det kunna bli. Eller så sätter någon ner foten och säger att nej, så kul ska vi faktiskt inte ha. Det vore möjligen på tiden.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-3 av 3

Och så blir det inga problem att hitta sponsors bara man är lite kreativ. T ex i Madrids tunnelbana, den mest kända stationen som motsvarar T-Centralen har bytt namn. Efter att ha hetat Sol i nästan 100 år heter den nu Sol Galaxy Note (jag skojar tyvärr inte). Dags för Stockholms politiker att börja förhandla!

En annan utlanssvensk, 17:10, 9 juni 2012. Anmäl

[...] Lördagskolumn i DN Stockholm: Man vet aldrig hur roligt det blir … [...]

Suggest (Webbsida), 16:45, 9 juni 2012. Anmäl

det finns ingen som vill komma till Stockholm så länge inte taxiproblemet är löst, besökare blir rånade från första stund av blotta okunnigheten om skillnaden på taxi och taxi och inga broschyrer eller anslag hjälper dem på vägen, vidare tas ju extra avgifter ut av resenären för att taxin står vid flygplats färjeläge eller tågstation. Och inga broschyrer eller anslag nånstans om det heller för den nyanlände. Erbarmligt.

utlandssvensk, 08:00, 9 juni 2012. Anmäl