Bloggtävlingar är bara ett enda stort Nextopia

Idag bubblar det i bloggvärlden. Vilka skall gå på Stora bloggpriset och vem kommer att vinna de olika klasserna och vad ska man HA PÅ sig?

Och självklart, självklart är det klubben för inbördes beundran. För vem bryr sig egentligen, utanför vår lilla bloggbubbla, om vem som vinner?

Bloggvärlden svämmar fullkomligen över av tävlingar. Det ligger i linje med bloggarnas personlighet. För ingen av oss kan väl inbilla någon för en enda sekund att det inte handlar om exhibitionism, ett rop ut i etern; se mig, hör mig. Bry er om vad jag säger! Och är inte jag bara liksom… bäst?

Så vi bloggare tävlar gärna. Jag har varit nominerad i flera stora bloggtävlingar och även vunnit några med mina bloggar, så jag vet att egentligen är det just ingen som bryr sig. Knappt ens vi själva när tävlingen väl är över. Upp med diplomet på väggen och jaga nästa tävling! Det är Micke Dahléns Nextopia-värld till punkt och pricka.

Fast jag är ju ändå lite pepp, på ikväll. Ja, för jag är nominerad tillsammans med mina medbloggerskor på Lilla Gumman i kategorin teknik. Och visst vore det väl roligt med ett diplom till på väggen…

Rapport från galan kommer här på bloggen i morgon.

För er som skall gå och vill twittra från galan, har man nu äntligen bestämt en hashtagg, nämligen #bloggpriset. Där samlas allt som alla skriver på Twitter om själva galan. Ett tips alltså, för er som vill följa evenemanget hemifrån soffan!

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (14)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 14

Larse-Erick - förlåt! Jag lade ord i din mun. Du säger ingenting om unga tjejer, jag drog en förhastad slutsats, eftersom den målgruppen är den som jag oftast ser få kritik för just yta och att de inte borde blogga. Men även navelskåderiet kan ha stor betydelse för de som läser bloggen, så jag tycker inte man ska avfärda den kategorin bloggare som du gör och säga att de ska stanna i byrålådan. Tyvärr har se mig-grejen fått en negativ klang eftersom vi pratar Jantesverige. Det är inget fel på att

Johanna Ögren (Webbsida), 11:15, 5 februari 2010. Anmäl

Larse-Erick - ja, precis som jag skriver "bry er om vad jag säger" - man vill göra sin röst hörd. Vare sig det handlar om integritet eller om litteraturkritik. Jag har något att säga, som jag tycker är viktigt och jag vill nå ut med mitt budskap. "Se mig!". Jag tycker inte det är ett mått på något dåligt att man vill ha en egen röst i bruset. Jag har kommenterat det längre ner i det här fältet. Plus att jag tycker det är nedlåtande att säga att unga tjejer som skriver om sig själva bara är yta.

Johanna Ögren (Webbsida), 11:12, 5 februari 2010. Anmäl

Anledningen till att blogga kanske varierar från person till person, eller beroende på vad man bloggar om. Den som skriver om sig själv hela tiden vill ju bara synas. Då blir det yta och självbespegling. Vilket kan stanna i byrålådan. <br/>Den som skriver om viktiga ämnen, som integritet och rättssäkerhet (som FarmorGun), den vill att folk ska läsa om hennes åsikter och insikter. Dvs vill kommuncera, diskutera. Kanske till och med förbättra världen.

Larse-Erick F, 66 (Webbsida), 10:33, 5 februari 2010. Anmäl

Vem som helst som driver en modeblogg idag kallar sig "kommunikationskonsult" .

Henrik, 14:55, 4 februari 2010. Anmäl

Tack Eo, fixat!

Johanna Ögren (Webbsida), 14:24, 4 februari 2010. Anmäl

Det saknas ett L i länken till Lilla Gumman.

Eo, 13:30, 4 februari 2010. Anmäl

Så - vad jag skulle säga innan mina 500 tecken tog slut, är att jag har jobbat som konsult sedan 1998. Men jag har bara bloggat sedan 2005. Min identitet som konsult är alltså ingenting jag har stoppat på mig sedan jag började blogga, tvärtom är det vad jag livnärt mig på sedan jag slutade på universitetet. Jag är alltså inte ngn ung tjejbloggare (allt är ju relativt, fyller 34 i år) med en påhittad titel.

Johanna Ögren (Webbsida), 11:06, 4 februari 2010. Anmäl

Jon: Jag är medveten om det, men det är ändå underligt att om jag varit läkare så skulle det inte kännas som om det är hämtat från en floskelgenerator. Faktum är att jag ÄR kommunikationskonsult. Det är vad mitt aktiebolag sysslar med enligt bolagsverket och det är också vad mina kunduppdrag går ut på. Jag hjälper stora och små företag att kommunicera, främst på nätet, men också i verkliga livet. Jag är ledsen, men jag vet inte vad jag kan göra annat, för byta yrke har jag ingen lust med.

Johanna Ögren (Webbsida), 11:03, 4 februari 2010. Anmäl

För övrigt så känns det som att alla dessa nya titlar man sätter på bloggare, tex din "webbentreprenör och kommunikationskonsult", är direkt hämta de från en floskelgenerator. Inget illa ment mot dig, tänkte generellt :)

Jon, 08:47, 4 februari 2010. Anmäl

Det är bra att du har lite distans till ditt bloggande. Av någon anledning så tror många bloggare att det är vi och dem, dvs bloggare mot gammelmedia osv, och att bloggare ofta är viktigare än "vanlig" media. Detta till trots är det väldigt få bloggar i Sverige som har någon läsarkrets. Intressant hur det blivit så ändå, förhoppningsvis är det lite sånt vi kanske får läsa här sen.

Jon, 08:46, 4 februari 2010. Anmäl